Waarom het nooit een witte kerst zal worden

Fijne kerstdagen en een knallend 2009 gewenst!
Allereerst wil ik jullie hele fijne kerstdagen wensen. Dus: fijne kerstdagen!

Kerst is het feest van vrede op aarde, gezelligheid, warmte.
Veel mensen dromen van een witte kerst.

Helaas mensen, dat gaat niet meer gebeuren. De laatste Nederlandse kerst in Nederland was volgens het KNMI in 1981. 27 jaar geleden dus.

Wat is er sindsdien gebeurd?
Het internet is geboren, mensen kregen thuis een computer, de golfoorlogen I en II zijn begonnen, de Muur is gevallen en de uitstoot van broeikasgassen is drastisch vermeerderd.
Komt het daardoor? Nee.

Het komt door mij.

Mijn moeder was van mij uitgerekend op 24 december. Ik, koppig als ik ben, had daar schijt aan, en besloot op 23 november al geboren te worden.
Ondanks het feit dat november gemiddeld 2,2Β°C warmer is dan december, heeft het de afgelopen 5 jaar op mijn verjaardag minstens 2 keer gesneeuwd, in tegenstelling tot 0 keer een witte kerst.
Het is dus duidelijk dat de witte kerst met mij meeverhuisd is naar 23 november.

Aangezien ik mijn verjaardag moeilijk kan veranderen, zullen jullie het voorlopig zonder witte kerst moeten doen.
Sorry.

Toch fijne kerstdagen!

Owja, ik heb mijn site geΓΌpdate. Wat vinden jullie er van?

4 reacties

 1. (Je hebt de url van je RSS-feed veranderd?)

  Jij ook een fijne kerst, πŸ˜‰ . En ik vind de veranderingen op je site erg leuk, πŸ™‚ … Ik houd wel van kleur, πŸ˜› . En we kunnen altijd blijven dromen van een witte kerst, πŸ˜› .

 2. Twee jaar terug scheelde het anders niet veel. Dat zal dan wel niet precies op eerste of tweede kerstdag geweest zijn, maar toch wel in die buurt. Maar goed, in 2007 en 2008 zat het er in ieder geval niet in. Ziet er trouwens ook niet naar uit dat dat binnenkort nog goedgemaakt gaat worden πŸ™ .

  Verder ook fijne kerst (al is die al voorbij) en een goed nieuwjaar voor jou, waarin je (wat mij betreft) nog even mag uitleggen wat je precies hebt veranderd. Voor mij is het namelijk nog steeds dezelfde website :# .

  • De voorpagina en de blogpagina zien er inderdaad nog aardig hetzelfde uit (al heeft de intro nu geen Flickr meer en een mooiere Last.FM-weergave en zien de reacties er beter uit op het blog).
   Als je naar andere pagina’s kijkt, zul je zien dat die niet meer roze zijn, maar nu allemaal een eigen kleur hebben.
   Achter de schermen is er ook een boel veranderd. Ik ben nu overgestapt op WordPress, waardoor ik een heleboel dingen die ik in mijn vorige site gehackt had, nu automatisch kan doen πŸ™‚

 3. Beetje laat, maar ik zie de wijzigingen. Met die kleuren is leuk gedaan, ook dat de ‘regenboog’ steeds ietsje anders is πŸ™‚ !

Reacties zijn gesloten.