Het leven van een student gaat niet over rozen…

“Beer? Dat kinne vur hiej neet. Du bis in Limburg, jong, woa ze het beste pils van gans Holland drinken. Wat dinks du dich wal?!”

Het Limburgse studentenleven gaat niet over rozen. Het feit dat gebak hier niet gewoon taart is, maar ook nog eens vloai kan zijn; een “tuutje” om je boodschappen in te deponeren; dronken veertigers die tegen je aan komen lallen met carnaval; geen “houdoe” meer maar “hoi-hoi”; een aanvaring met de politie wegens illegaal alcoholgebruik en een uitje van de studentenvereniging dat in het ziekenhuis eindigt: je zou toch bijna wensen dat je weer op de middelbare school zat.

Bijna. Want voor geen goud zou je nu toch zitten leren voor je centraal examen, je jaarclub en je commissie achterlaten, je kamer en bijbehorende vrijheid (wil je tot half 5 stappen terwijl je morgen om kwart voor 10 moet beginnen, prima!) opgeven, je Alfa- of Brandpils verruilen voor Bavaria of Heineken, tijdens carnaval naar school moeten in plaats van “Wa ‘ne super sjoene daag” zingen?
Nou dan!

Voor studenten zoals jij en ik is er de alumni-club! Wèl op de hoogte blijven van wat er op het CHC gebeurt en lezen wat die oud-klasgenoot nu weer is overkomen, maar niet om 7 uur opstaan om voor de eerste bel een kijkje te nemen. Nee, blader eens door dit blaadje onder het genot van een pilsje (of een Jillz, of een Fristi) wanneer studeren even geen prioriteit heeft. Heb het erover met je huisgenoten, je nieuwe vrienden, of met je oude vrienden op de reünie.

– Dit stukje is ook verschenen in de "Constantijn", het periodiek van de alumnivereniging van het Christiaan Huygens College.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.