Druk

Druk.
Ik denk dat dat een beetje het thema is van dit blaadje.

En dan bedoel ik niet alleen het lagedrukgebied dat Maastricht onderdompelt in een winters kleurtje, en ervoor zorgt dat mijn dynamo niet meer werkt en mijn fiets aanloopt. Ik heb het ook niet over de druk in mijn verwarming, die wekenlang erg laag was maar zich nu dapper in de buurt van de twee houdt. Natuurlijk heb ik het ook niet over de drukheid veroorzaakt door mijn super-de-luxe cappuccino-apparaat.

Nee. Men heeft het druk. Waarschijnlijk met studeren, experimenteren (wat is de perfecte verhouding tussen koffie en melk, en wordt mijn cappuccino lekkerder als ik er stukje chocola in gooi?) en andere leuke dingen. Bijvoorbeeld het maken van gedichten en surprises, waarvan ik nu toch al weet dat die van mij op het moment suprême uit elkaar dondert. Of met het maken van posters voor het nieuwjaarsfeest van mijn vereniging. Of met het aanleren van prioriteren zodat je misschien nog toekomt aan je huiswerk (in my defence: hij komt door heel Maastricht te hangen!) Of, als je dan eindelijk besloten hebt je tijd aan je studie te besteden, proefjes te doen met kleine kinderen of fontanellen voelen op een consultatiebureau. Wat een vreselijk leven heb ik toch.

Even serieus. Er zijn ook mensen die druk bezig zijn met een goed doel. Bijvoorbeeld Maria Gribova, die zich vast aan het voorbereiden is op het Glazen Huygens (waarover later meer), maar toch tijd wist te maken om een stukje voor ons te schrijven over hoe het er nu op ons CHC aan toegaat.

Anderen lukte dat helaas niet. Daarom is deze uitgave van de Constantijn dunner dan normaal.
Bekijk het positief: je hebt vast ook niet veel tijd om hem te lezen (denk aan je surprise/studie/koffiezetapparaat). Heb je dat wel? Dan hebben we speciaal voor jou een kleurplaat (die je trouwens ook –als de docent opeens midden in een college besluit de computer opnieuw op te starten– (true story) in een collegezaal kunt kleuren. En natuurlijk zouden we het altijd fijn vinden als je ons een leuk stukje toestuurt (of een kerstkaart; of de perfecte koffie/melk-verhouding (met chocola?)).

Fijne feestdagen!

– Dit stuk werd ook gepubliceerd in de "Constantijn", het periodiek van de alumnivereniging van het Christiaan Huygens College.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.